Інтернет задешево – де підступ?

Хороший інтернет дешевим не буває.

В принципі, на цьому можна було б і закінчити. Серйозні провайдери будують мережі «на століття», постійно покращують якість інтернету, і доступ до нього коштує дорого.
Пропозиції дешевого інтернету зазвичай викликають сумніви в надійності та адекватності самого постачальника послуг.
Є 2 основних типи провайдерів, які можуть запропонувати вам дуже дешевий інтернет.

Тарифи від маленьких локальних провайдерів – дуже скоро у вас почнуться проблеми.

Задумайтеся, який інтернет може запропонувати вам провайдер, у якого не вистачає грошей на закупівлю якісного обладнання, побудова надійних мереж і стабільного інтернет-каналу? Правильно, тільки дешевий і неякісний.

Дуже часто дрібні контори використовують застаріле обладнання або неякісні кабелю. Або працюють за яким-небудь сірими схемами без офіційної реєстрації. Поки у провайдера мало клієнтів і невелика навантаження на обладнання, він дійсно може виконувати свої зобов'язання та забезпечувати надійний зв'язок і постійну швидкість.

Але як тільки у нього почне збільшуватися база абонентів, залучених дешевизною тарифів і відгуками перших клієнтів, канал почне "вилітати". Слабкі мережі та обладнання перестануть справлятися із збільшеним навантаженням.
А тут і постійні обриви з'єднання,"ледь плазуючий інтернет" і недовчений персонал. Техпідтримка не справляється зі шквалом незадоволених дзвінків і починає бити рекорди хамства в одиницю часу.
Такі провайдери довго не існують – їх або закривають офіційні структури, або йде масовий відтік клієнтів після певного часу.

Тарифи від великих провайдерів – продуманий план залучення постійних клієнтів.

Втім, у будь-якого правила є винятки.
Великі провайдери дійсно можуть надавати інтернет за дуже низькими акційними цінами. Реально собі в мінус на перші кілька місяців користування інтернетом. Це входить в їх стратегію залучення клієнтів.
Вона досить проста – надавати якісну послугу, і після закінчення акційного терміну ви звикнете до постійного, надійного і швидкого інтернету і будете готові за нього платити. Найкращий спосіб сформувати лояльність до крутого продукту – дати його спробувати.
Ви можете спокійно скористатися подібною пропозицією, якщо ВЕЛИКИЙ провайдер дійсно гарантує надійність і якість своїх послуг. 1-2 місяці інтернету за 10 гривень/міс для КРУПНОГО провайдера принесуть хороший потік клієнтів, які він почне окупити вже через півроку.
Ще одне питання, яке часто хвилює нових абонентів:

“Варто підключатися по акції, коли пропонують роутер за 1 гривню та укладення договору? Де підступ?"

Деякий час тому у провайдерів дійсно існувала практика давати користувачам застарілі дешеві моделі роутерів, які залежалися на складі.
Але після підключення таких роутерів на провайдерів посипалися скарги від незадоволених клієнтів. В таких умовах недбайливі провайдери були змушені розщедритися і замінити техніку, щоб не втратити клієнтів.
І своїм прикладом підняли планку якості для всього ринку.
На даний момент велика частина провайдерів дійсно надає безкоштовні або умовно-безкоштовні роутери хорошої якості. Компанії зрозуміли, що в цьому випадку краще не економити.
Так як провайдер вкладає у вас як потенційного абонента кошти на залучення, виділяє роутер (іноді ще тб-приставку), йому теж потрібні гарантії, що ви не підете, як тільки скінчиться термін акції.
Саме тому він підстраховується абонентським договором. Нічого страшного в цьому немає. Цей договір вигідний і служить гарантією виконання зобов'язання для обох сторін. Так-так, провайдеру ВИГІДНО забезпечити вам максимально комфортні умови для підключення.
Отримавши навіть більше очікуваного при підключенні, користуючись надійним інтернетом і спілкуючись з приємною техпідтримкою, ви будете щомісяця платити за інтернет протягом кількох років, що з лишком окупить всі витрати на залучення.
Важливо: Якщо ви розглядаєте яку-небудь акцію підключення з роутером в подарунок, вам потрібно відповісти собі на ключове питання:
"Яку територію я планую покрити вай-фаєм?"
Якщо у вас квартира на 4 кімнати, 5 чоловік в сім'ї і за кілька гаджетів на людину, стандартний роутер навряд чи подужає таку навантаження.
А якщо у вас двійка і всього пара мобільних девайсів на сім'ю, тоді потужності надається роутера цілком вистачить, і можете впевнено підписувати договір.

Знайдіть оптимальне співвідношення ціни та якості.

Якщо ви вирішили підключитися до інтернету або поміняти провайдера, який вас не влаштовує, порівняйте тарифи всіх провайдерів, які доступні у вас в будинку, і виберіть найкращий. Переходьте на сторінку підбору провайдерів, введіть свою адресу, вивчайте відгуки і вибирайте самий вигідний для себе тариф.
Саме для цього і існує Мультитест. Щоб допомогти вам отримати кращий інтернет в будь-якій точці України.
АВТОР: ОЛЕКСАНДР БЕСЄДІН
© «MULTITEST.ME», ПРИ ПОВНОМУ АБО ЧАСТКОВОМУ КОПІЮВАННІ МАТЕРІАЛУ ПОСИЛАННЯ НА ПЕРШОДЖЕРЕЛО ОБОВ'ЯЗКОВЕ.

Читайте також:

Читайте також: