Інтернет у Київі, в частому секторі - як підключити швидкий?

Всі звикли думати, що підключити Інтернет в Києві - не проблема. Це правило має кілька винятків - важко знайти провайдера в історичному центрі, на промислових околицях міста і в приватних будинках.

Чому хороший Інтернет доступний у Києві не скрізь? Економіка кабельних провайдерів працює, коли багато користувачів компактно зосереджені, як, наприклад, у спальних районах. Або якщо клієнти готові платити ДУЖЕ багато - наприклад великий бізнес, або монопольне пропозицію в бізнес-центрах. В інших випадках кабель тягнути занадто дорого і не вигідно.



Які залишаються варіанти? Виходить, щоб за розумні гроші підключити Інтернет в Києві в приватному будинку, потрібно скористатися послугами бездротових провайдерів. Таких досить багато - це мобільний Інтернет GPRS/EDGE, супутниковий Інтернет, 3G Інтернет, 4G/WiMAX Інтернет. У кожного з них є свої переваги і недоліки.

Мобільний ИнтернетGPRS/EDGEпредлагают Київстар, МТС та Лайф. Він працює практично скрізь, але швидкість дуже низька - 30-60 кілобіт в секунду. Варіант для відряджень у найвіддаленіші куточки України, але в Києві є варіанти і трохи краще.

Супутниковий Інтернет пропонує максимальне покриття. Перше, що може налякати користувача - це тарифи (від 200 до 1000 грн) або вартість оренди обладнання (близько 1500 грн), але якість зв'язку і можливості доступу роблять цю вартість більше, ніж виправданою.

Найкраще співвідношення споживчих якостей пропонує 3G Інтернет - досить широке покриття міста, швидкість в декілька мегабіт, особливо з технологією Rev.B, помірна вартість обладнання, тарифи від 0 до 299 грн в місяць. Головне питання - якого з 5 провайдерів (Інтертелеком, PEOPLEnet, ТриМоб (Укртелеком ОГО! Мобільний, Utel),CDMAua,МТС Коннект 3G)вибрати, щоб була хороша швидкість.

4G/WiMAX Інтернет - привабливий по швидкості і безлімітним тарифами, але не надто популярний з-за маленького і мінливого покриття і низької надійності. Лише деяким щастить отримати швидкість в 5-10 мегабіт і стабільний сигнал.

Виходить, найбільш цікаві пропозиції 3G/4G провайдерів. Можна самостійно підключиться навмання, але великий ризик зіткнутися з поганим сигналом або з перевантаженим сегментом мережі за своєю адресою.

Для вибору кращого провайдера ми пропонуємо послугу Мультитест - тестування сигналу і швидкості з виїздом до клієнта. У Києві нам практично завжди вдається підключити Інтернет зі швидкістю не менше одного мегабіта, чого достатньо для комфортної роботи в Інтернеті, пошти, соціальних мереж, Skype і онлайн-відео. 100 грн вартості Мультитеста так само входять консультації за умовами підключення і тарифами, а можна підключитися в той же виїзд. А для зручного користування Інтернетом ми встановлюємо домашню Wi-Fi мережу.

Читайте також:

Автор: