Огляд легальних відеосервісів України

Де подивитися фільм, якщо на торрентах Ex.ua або у ВКонтакте він недоступний? Незважаючи на те, що Україна знаходиться в числі світових лідерів за кількістю переглядів і скачування піратського контенту, за останні роки українці стали все частіше поглядати в бік якісного легального відеоконтенту.


Одна з причин - розвиток великих українських видеоплатформ, які поєднують в собі IPTV, відеотеку, ексклюзивні трансляції і навіть радіомовлення.


Підвищення якості видеопотребления


Більшість піратських майданчиків знімає роздачі протягом доби після першого звернення правовласника. Далеко не всім хочеться нишпорити по торрентів у пошуках якісної картинки або нормальної озвучки. Або ґвалтувати свої органи почуттів «екранками», знятими з під крісла в передостанньому ряду.


Є думка, що зараз частина правовласників фільмів навіть не заперечують проти піратського контенту. Їм вигідно, що глядачі розчаровуються в скачаному контенті і йдуть в кінотеатри, щоб подивитися фільм з задоволенням.


Професійний кінотеатр на дивані


Так само і з відеосервісами. Все більше число українців розуміє, що вони можуть подивитися фільм у відмінній якості з професійним багатоголосим перекладом і заплатити сервісу зовсім невеликі гроші. До того ж відеосервіси отримують копії фільмів РАНІШЕ, ніж вона виходить на DVD. Через 3-6 тижнів після прем'єри в кінотеатрах, ви можете подивитися його онлайн. А на DVD фільм з'явиться десь через 3 місяці.


Ще один плюс - перегляд фільму в онлайн-кінотеатрі коштує в кілька разів дешевше, ніж покупка цього фільму.


У сучасних відеосервісів немає завдання позбавити вас можливості вибору, убити всі торренти або стати видеомонополистами.


Ключове завдання відеосервісів - стати настільки зручними для глядачів, щоб ви з задоволенням користувалися б ними і платили невелику орендну або щомісячну плату. Після досягнення критичної маси глядачів подібні сервіси будуть створювати свій власний відео, відповідний смакам та інтересам зібраної клієнтської бази.


На які ресурси йти за якісним відео?


Я не буду детально розписувати кожен ресурс. У цих сервісів чудові описи на сайтах, читайте там. Я розповім про самих популярних сервісах, зорієнтую з ключових переваг, а зробіть вибір самостійно.


1. Oll.tv – повноцінна платформа на базі цифрового телебачення з величезною відеотекою. В безкоштовному доступі лише невелика частина відеоконтенту. Основна частина відео доступна за передплатою. Місячна абонтплата коливається від 39 до 169 гривень.

Переваги:

  • Понад 140 українських та міжнародних телеканалів. Компонування каналів по тематичній спрямованості.
  • Ексклюзивні права на Лігу Чемпіонів і інші футбольні трансляції
  • Ексклюзивні права трансляції програм Comedy Club Pruduction
  • Можливість дивитись фільми і передачі з субтитрами або на різних мовах.


2. Divan.tv

Послуга надається по абонтплате - від 19 до 229 гривень в місяць. Перевага цього ресурсу - найбільший спектр доступних телеканалів - понад 160. Більшість з них безкоштовні, за деякі доведеться доплатити. Не продають фільми поштучно, монетизуються за рахунок реклами.


3. Megogo.net

Абонплата – 69 грн. в місяць. 95% контенту надається безкоштовно, 5% платно. Крім абонплати можна окремо купувати фільми-прем'єри. У послугу також входить більше 100 телеканалів. Доступно навіть невелика кількість 4К відеоконтенту.


  • Сервіс пропонує зручні описи фільмів, вбудований рейтинг Кинопоиск та відгуки. Є власний користувальницький кинорейтинг.

  • Є можливість переглядати контент англійською мовою або з субтитрами.

  • Варто відзначити також власну програму лояльності ,де ви можете отримувати бали за активність, відгуки та перегляди фільмів.

  • За бали можна купувати фільми або сплачувати абонентську плату.


Мультитест рекомендує:

Вибирайте якісний контент і користуйтеся легальними відеосервісами. Ви отримуєте дуже широкі можливості за порівняно невелику плату.

Гарного тижня і надихаючі відео!



Автор: Олександр Бесєдін
© «MULTITEST.ME», при повному або частковому копіюванні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Читайте також: