Швидкісний інтернет в Україні

Швидкість Інтернету - це основний критерій вибору провайдера для більшості клієнтів. Під швидкістю Інтернету мається на увазі максимальну кількість даних, які можуть бути отримані або передані за одиницю часу. Швидкість вимірюється в Гигабитах, Мегабітах або Кілобітах в секунду.

Вибираючи швидкісний Інтернет, зазвичай порівнюють тарифні плани провайдерів у співвідношенні швидкості і ціни. Хоча в тарифах вказана максимальна швидкість (на яку в реальності можуть впливати багато факторів), саме вона характеризує підключення до мережі Інтернет з допомогою тієї чи іншої технології.

При підключенні до провайдера, що надає дротовий доступ до Інтернету через "виту пару" (Ethernet), ви звичайно можете розраховувати на швидкість Інтернету до 100 Мбіт/с, а по оптоволоконному кабелю (FTTB) – до 1гбіт/сек. Технологія DOCSIS 3.0 (через телевізійний кабель коаксіальний) – до 150 Мбіт/с. Технологія ADSL (через телефонний "мідний кабель) забезпечує Інтернет зі швидкістю до 24 Мбіт/с. Швидкість бездротового Інтернету PreWiMAX коливається в межах до 3-8 Мбіт/сек, а 3G Інтернету – до 3-14 Мбіт/сек. Супутниковий Інтернет VSAT (TooWay) забезпечує швидкісний інтернет до 5-20 Мбіт/сек.

На даний момент самий швидкісний Інтернет в Україні надається за оптоволоконної технології FTTB. Однак у неї є один істотний недолік –підключення оптоволокна доступно далеко не скрізь, особливо в передмісті і невеликих віддалених селищах.
Якщо говорити про швидкісному Інтернеті для заміського будинку – тут найчастіше вибирають 3G/4G Інтернет, який поєднує в собі доступні тарифи і велику карту покриття по містах і містечках України. Альтернативою швидкісного Інтернету 3G/4G може стати супутниковий Інтернет, який працює в будь-якій точці країни, однак, поки тарифи на нього не надто доступні для більшості українців.

Вибирайте кращі тарифи провайдерів і підключайте швидкісний Інтернет прямо зараз!
На сайті Мультитест ви можете скористатися безкоштовним вибором провайдерів або тестуванням швидкості Інтернету, підключитися до вибраного тарифу швидкісного Інтернету без переплат, і з нарахуванням бонусів за підключення!