Smart TV, або навіщо підключати до телевізора?

Озирніться навколо – ваш побут наповнений розумними гаджетами. У вашій кишені смартфон, система "розумний будинок" скоро буде керувати вашим житлом, робот-пилосос прибирає будинок. Зовсім скоро розумний холодильник буде становити вам індивідуальний план харчування, а розумна мікрохвильовка – розраховувати баланс холестерину.
Провідні виробники цифрової техніки більше не дадуть вам розслабитися. Згадайте, близько 5 років тому на ринку з'явилося нове покоління "розумних" телевізорів " – Smart TV.
Це покоління телевізорів яке здатне виконувати функції розважального медіа-центру, домашнього кінотеатру, ігрової платформи і т. д. Погодьтеся, зайва розкіш – мати метровий екран в будинку тільки для того, щоб дивитися рекламу майонезу, яка зрідка переривається фільмами.
Функціонал сучасного телевізора вже давно вийшов за межі простого перегляду телепередач.

Що таке Smart TV?

Кажучи по-простому, це телевізор, у якого є своя операційна система Android або інші) і підключення до інтернету.
Телевізор, який мріє стати більше, ніж комп'ютером
Головним атрибутом розумного телевізора є можливість виходу в Інтернет.
Не завжди є можливість і бажання возитися з ноутбуком, планшетом, мобільним телефоном. Іноді хочеться просто сісти на диван і без зайвих рухів насолодитися переглядом фільму або іншого контенту. Але при цьому бути на зв'язку і в повній соціальної готовності.
Дивитися відео з котиками з YouTube, не встаючи з дивана. Про це таємно мріє кожен...
Весь функціонал Smart TV побудований навколо доступу в інтернет. Досить розглянути базові додатки доступні в кожній моделі Smart.
Це повноцінний медіацентр – телебачення, соціальні мережі, магазин додатків, і навіть відеоігри. Крім того, його можна навчити записувати телепрограми, відновлювати відтворення фільмів і роликів, навіть якщо телевізор був вимкнений, і багато іншого. Більшість моделей підтримує підключення бездротової миші або клавіатури , а також голосового введення, що значно спрощує навігацію по меню.

Телевізор з додатками

Ще одна відмінна особливість Smart TV – віджети та програми, які в рази можуть розширити функціонал вашого телевізора.
Більшість виробників пропонує стандартний набір програм: Skype, Twitter, Facebook. Picasa, Vimeo, YouTube і деякі інші. Є доступ до онлайн-кінотеатрам, пошуковим сервісам, погоду та іншим приятностям.
І навіть Angry Birds вже в вашому телевізорі! Вам чекає нелегка битва за ефірний час з вашими дітьми....
Також можна завантажити додатки, які дозволять використовувати смартфон в ролі курсору або повноцінного пульта.
А за допомогою програми Allshare від Samsung (або його аналогів інших виробників) ви можете підключити до Smart TV всі ваші мобільні пристрої і обмінюватися файлами, програвати відео, аудіо з ваших девайсів.
Вийти в іншу кімнату і продовжити дивитися якусь програму на планшеті або мобільному телефоні? Запросто!
Світ вже ніколи не буде колишнім...

На що ми рекомендуємо звернути увагу при виборі телевізора

  1. Вибирайте моделі з вбудованим Wi-Fi. Ви замучитеся з Ethernet-підключення і проводами по квартирі. Простіше 1 раз підключити телевізор до вай-фаю, ніж постійно носитися з кабелем, який бовтається під ногами і заважає жити. Зверніть увагу на те, що в телевізорах з опцією Wi-Fi ready немає повноцінного Wi-Fi приймача. В цьому випадку необхідно буде додатково придбати USB-адаптер. Подібний адаптер коштує дорожче середньостатистичного Wi-Fi-роутера. Так що краще відразу зупинитися на моделях з вбудованим Wi-Fi.
  2. Деякі моделі оснащуються вбудованою камерою. І коштують дорожче. Тому, якщо хочете заощадити, беріть телевізор з можливістю підключення зовнішньої камери. Будете використовувати для управління жестами і для спілкування по скайпу з рідними.
  3. Багато моделі Smart TV дозволяють дивитися 3D ролики і фільми і грати в 3D ігри відразу кільком людям. Для перегляду потрібні спеціальні окуляри. Список доступних фільмів і роликів поки не великий, але постійно поповнюється новими матеріалами.
  4. Деякі моделі дозволяють програвати IPTV без установки додаткових адаптерів і девайсів.
  5. Для управління всіма функціями Smart TV у вас буде спеціальний пульт. Зручність пульта – слабке місце в Smart TV. Набирати адреси сайтів або запити в пошуку – дуже незручно. Втім, для цього ви можете підключити бездротову клавіатуру і мишку по USB. У деяких моделях також передбачено управління голосом, жестами (телепатією).
  6. При купівлі телевізора також звертайте увагу на перелік встановлених додатків і можливості Магазину. У різних марок (Samsung, LG, Philips, Sony і т. д) програми і базовий функціонал розрізняються.

Smart TV – телевізор з потенціалом комп'ютера
Компанії-розробники практично щодня випускають нові програми для Smart TV.
Розумний телевізор не замінить вам повноцінний комп'ютер. Його основне завдання – зібрати всю вашу сім'ю для спільного відпочинку і розваг. Не ховайтеся в планшети і монітори в своїх кімнатах. Проводьте більше часу зі своїми рідними.
АВТОРИ: СЕРГІЙ ІВАНОВ, ОЛЕКСАНДР БЕСЄДІН
© «MULTITEST.ME», ПРИ ПОВНОМУ АБО ЧАСТКОВОМУ КОПІЮВАННІ МАТЕРІАЛУ ПОСИЛАННЯ НА ПЕРШОДЖЕРЕЛО ОБОВ'ЯЗКОВЕ.


Читайте також: