Варто обійматися з Wi-Fi роутером?

“Поставили в одному селі вежу стільникового зв'язку.

Через місяць населення подала скаргу,

що, мовляв, головні болі,

погіршення самопочуття, незрозумілі хвороби

і інші нездужання.

Приїхали для налаштування інженери

були вкрай здивовані: «Нічого собі!

А що ж буде, коли ми її включимо?»

"Використання будь електропобутової техніки рано чи пізно призведе до кабінету онколога".(Народна НЕмудрость)


Це що, саме поширене помилкове переконання у сучасної людини? Всюди страшні історії про електромагнітному випромінюванні...


На хвилі чергового психозу з приводу впливу електромагнітного випромінювання на людину в зоні ризику опинилися і Wi-Fi роутери.


При цьому достатньо комусь заявити, що роутер має таку ж частоту (2.4 Ghz), як і мікрохвильовка, починаються розмови про онкологиях, вплив на нервову систему і головних болях.


Особливо недовірливі громадяни так переживають від того, що випромінювання роутери викликають головний біль, що голова у них починає хворіти взагалі незалежно від того, працює цей горезвісний роутер чи ні.


Більшість експертів сходяться на тому, що Wi-Fi не чинить негативного впливу на здоров'я людини. Не було жодного явного доказу шкоди здоров'ю людини.


ПОКИ що.


Ніхто не знає, який результат буде через більш тривалий результат часу. Саме тому весь галас не вщухає, як би не переконували громадськість про відносній безпеці.


Давайте визначимося раз і назавжди: електромагнітні поля ДІЙСНО впливають на людину.


Головний ефект від радіовипромінювання - нагрівання тканин організму. Якщо клітини перегріваються, вони вмирають. Саме тому навколо весь сир-бор, а американці в черговий раз одягають шапочки з фольги і їдуть жити в "зону без вай-фая".


Але ваші клітини почнуть вмирати за умови, що ви відкриєте мікрохвильовку і будете опромінювати себе замість застиглої вечері.


Мобільні телефони або Wi-Fi: що небезпечніше?

У тому ж мобільному телефоні випромінювання набагато слабкіше мікрохвильового і, по більшій частині, абсорбується шкірою. Тканини мозку чи внутрішніх органів нагріваються дуже незначно.


Але це не означає, що можна зависати в 4-годинних розмовах або спати з мобільним телефоном. Використовуйте гарнітуру, вистачить притискати мобільник до голови або носити в кишені.


Потужність мобільного становить до 2 вт в діапазоні 900 мГц до 1 вт у діапазоні 1,8 гГц. Потужність випромінювання Wi-Fi роутера - не більше 0,1 ват частотою 2,4 гГц.


Мережі вай-фай впливають на тканині людини в ДЕСЯТКИ РАЗІВ СЛАБКІШЕ, ніж телефони. Настільки слабше, що вчені досі жодного разу не змогли зрозуміти, впливають вони взагалі. Щоб хвилі від роутера почали на вас якось впливати, на ньому треба СПАТИ, або носити в кишені постійно.


Так що не прикладайте роутер до голові та іншим частинам тіла, і Wi-Fi не принесе шкоди вашому організму.


А ось з 3g-модемами теж потрібно бути акуратніше. вони працюють на частотах стільникового зв'язку і мають таке ж напруга. Хоча їх так само складно постійно прикладати до голови, як і роутер.


Правила Wi-Fi безпеки:


  1. Відійдіть від роутера на відстань в 1 метр. Все, ви в безпеці. Більше він не зможе "закип'ятити вам мозок". Шапочку з фольги можете закопати.

  2. Відключайте на ніч роутер. Це допоможе вам спати без підсвідомих переживань.

  3. Правил 1-2 цілком достатньо для того, щоб ніколи більше не задавати питання: "Шкідливий Wi-Fi?"

  4. Якщо ви всерйоз турбуєтеся про шкідливість Wi-Fi, також обмежте себе від інших, більш шкідливих джерел випромінювання (смартфон, ноутбук, телевізор тощо)

  5. У всяких кафе, метро та інших публічних місцях з вільним доступом вай-фая роутер знаходиться від вас ДАЛЕКО. Його вплив на вас мінімально. Набагато більше випромінює пристрій, за допомогою якого ви в той момент підключаєтеся до Інтернету


P.s. Пам'ятайте, що на відстані одного метра Wi-Fi втрачає всю свою "руйнівну" міць. Якщо не вірите, носіть шапочку з фольги. Вона захистить вас напевно.
P. P. S. Більше часу проводите на повітрі, так менше часу приділяйте соціальних мереж і серіалів. Здоровіше будете. Спорт, активність і насолоду життям вбережуть вас і від електромагнітних випромінювань, і від застуди.


Автор: Олександр Бесєдін
© «MULTITEST.ME», при повному або частковому копіюванні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Читайте також: