Wi-fi в квартирі. Чому погана швидкість?

Кабельне підключення до інтернету семимильними кроками рухається в минуле. Разом зі стаціонарними комп'ютерами та дротовими телефонами.
Навіщо прив'язувати себе до якогось шнуру, якщо практично в кожен «девайс» вже впихнули акумулятор? Телефони, планшети, ноутбуки, електробритви, блендери... Сидіти біля розетки незручно, та й, просто кажучи, давно не модно.

Wi-Fi за замовчуванням

Wi-Fi стає обов'язковою вимогою при виборі та облаштуванні житла. Нарівні з гарячою водою або пральною машиною. Та й як порівну розділити провідний інтернет між парою ноутбуків, планшетів, телефонів, ігрових приставок?
Тільки Wi-Fi або серйозні скандали в сім'ї.
І все б добре, якщо б бездротові технології були такими ж чіткими, як і провідні.
Ось з домашнім телефоном все просто і зрозуміло – він або є, або його немає. З провідним інтернетом теж приблизно так само.
А ось Wi-Fi...може бути, але як би не скрізь...
Як правило, шикарна зв'язок та інтернет без гальм буде, якщо взяти табуретку і підібратися ближче до роутера. І сидіти на попі рівно, в зоні прямої видимості і найкращого сигналу.

Чому так?

Уявіть, що ви встали в центрі своєї квартири і крикнули. Того нещасного, хто в цей момент проходив поруч – оглушило. У найближчій кімнаті всі добре почули. В далекій - вже гірше. В закритій ванній почули невиразний шум.
Є 3 причини, що впливають на силу сигналу:

  • відстань
  • перешкоди
  • зовнішні перешкоди

В 20 метрах вас буде чути гірше, ніж в 2 метрах. У наглухо закритій ванній вас буде чути гірше, ніж в прямій видимості без єдиної стіни.
З Wi-Fi все точно так само. Чим далі ви від роутера – тим гірше ви «чуєте». Чим більше перешкод між вами – тим нижче у вас швидкість.

Перешкодами для сигналу Wi-fi можуть бути:

  • стіни
  • двері
  • вікна
  • дзеркала
  • металеві перешкоди
  • гіпс
  • мармур
  • цегла
  • вода

Все це тією чи іншою мірою погіршує прийом сигналу. Одна стіна, друга стіна, двері, труби (вода, а може і залізо), дзеркало... от і маємо те, що маємо - слабке покриття у віддалених куточках квартири.
Також на сигнал вашого вай-фая можуть впливати інші вай-фай пристрою. Якщо у сусіда незапароленный вай-фай, який забиває ваш сигнал – не завішуйте стіни металевою сіточкою, користуйтеся сусідським сигналом. Він явно потужніше, його вистачить на вас двох.
І обов'язково нагадайте сусідові заплатити за інтернет в перших числах.

Як жити далі?

В ідеалі, роутер повинен знаходитися в межах прямої видимості від об'єкта підключення. У більшості випадків, хорошого сигналу у всіх кімнатах можна домогтися шляхом стратегічного розміщення роутера в центрі квартири.
Можна зменшувати кількість перепон, можна підсилювати Wi-Fi. У першому випадку допоможе перенесення роутера на більш вдале місце. У другому, встановлення більш потужного роутера або посилення спеціальними антенами. У будь-якому випадку варто перевірити, де і як розташований ваш Wi-Fi роутер, і «пограти» з його розміщенням.
АВТОРИ: НАТАЛІЯ ШАРКО, ОЛЕКСАНДР БЕСЄДІН
© «MULTITEST.ME», ПРИ ПОВНОМУ АБО ЧАСТКОВОМУ КОПІЮВАННІ МАТЕРІАЛУ ПОСИЛАННЯ НА ПЕРШОДЖЕРЕЛО ОБОВ'ЯЗКОВЕ.

Читайте також: