Чому повільно працює інтернет на мобільному, і як прискорити?

Інтернет на вашому мобільному більш вразливий до зовнішніх умов, ніж ноутбуки та комп'ютери. Сигнал багато в чому залежить від зон покриття 2G і 3G, Wi-Fi точок, потужності станцій-трансляторів, погодних умов і вашої особистої карми. Дуже часто мобільний інтернет гальмує або взагалі зникає в самий невідповідний час. Невдалий збіг обставин або вам слід серйозно поговорити з вашим мобільним оператором?


Давайте розбиратися!



Основні причини, по яких у вас може гальмувати або пропадати інтернет:



1. Скінчився мобільний трафік, швидкість буде знижена до кінця дня.

Якщо ви активний користувач мобільного інтернету, ви вже стикалися з такою неприємністю. Що робити? Є кілька варіантів: переходити на дорогі безлімітні тарифи, докуповувати трафік. Загалом, рішення в цьому випадку просте – заплатите грошей і повелевайте швидкістю.


2. Слабкий сигнал підключення через Wi-Fi. Ви далеко від роутера або каналом користується дуже багато людей. Що робити? Припиняйте ловити інтернет під вікнами закладу, заходьте всередину і замовте що-небудь. І буде вам Wi-Fi благословення.


3. Слабкий сигнал мережі – не ловить 2g/3g мережу. Зараз 3G-покриття мобільних операторів зовсім невелика – Київ і ще кілька обласних центрів (Харків, Одеса, Львів, Дніпропетровськ тощо).

Що робити? Вийти з лісу і рухатися в ті райони, де точно є хороший сигнал. Для особливо терплячих і впертих – запасіться продуктами і дочекайтеся, поки в Україні з'явиться повсюдне 3G – покриття.


4. Занадто багато додатків. Коли ви закриваєте додаток, воно залишається висіти у фоновому режимі, щоб прискорити доступ до нього при наступному зверненні. Все б нічого, але деякі програми також вантажать ваш інтернет-канал і їдять оперативну пам'ять. Тому використовуйте програми, які завершать роботу додатків і видалити тимчасові файли. Для Андроїда – Du Speed Booster, Advanced Task Manager/Killer. IOS закриває і заморожує фонові додатки самостійно. І взагалі, поудаляйте зайві програми. Вони можуть конфліктувати один з одним.


5. Браузер «їсть занадто багато оперативної пам'яті». Як і у випадку з додатками, можливо, ви наставили занадто багато віджетів і розширень. Що робити? Видаляйте розширення по одному і обчислюйте «саботажника». Або просто скиньте всі непотрібні розширення. І браузер буде швидше завантажуватися.

Також спробуйте змінити браузер.


6. Будь-які операційні помилки, віруси або глюки. Якщо попередні способи не допомогли, можливо, ви підхопили якийсь вірус або глюк. Що робити? Віднесіть в сервісний центр або до фахівця, вам допоможуть.


7. Ви опинилися не в тому місці, не в той час. Скажімо, ви намагаєтеся вийти в інтернет в обідній час. У торговому центрі. Сидячи в зоні фудкорту. Тут не те що мобільний інтернет, тут навіть вай-фай ховається і не відсвічує. Що робити? Пам'ятайте, що Вам лише варто знайти трохи менше густонаселене приміщення. Загалом, вийдіть з місць підвищеного скупчення людей і зловіть сигнал.


Обсяги мобільного трафіку ростуть швидше, ніж оператори встигають будувати мережі.


Мобільний трафік взагалі споживається дуже нерівномірно. Якщо відповісти на повідомлення або перевірити карту можна і на бігу, то подивитися відео або попрацювати з додатками набагато зручніше в розслабленому сидячому стані. В середньому, від 70 до 80% мобільного трафіку генерується всередині приміщень.


2 магічних способу повернути швидкість інтернету

(крім вищеперелічених)


1. Вимкніть інтернет-підключення, а потім знову увімкніть. Не допомагає – перезавантажте телефон. Ця магічна процедура заспокійливо діє на організм і дійсно допомагає в деяких випадках. Якщо не допомогло, зітхніть з полегшенням – ви зробили все, що могли. Проблема не в вас, а в техніці або несправедливості світу.


2. Перейдіть по посиланню і перевірити швидкість інтернету за допомогою мобільної версії сервісу SpeedTest. Ви відразу зрозумієте, де проблема – немає з'єднання, проблем в мережі або всередині вашого телефону. Якщо отримана за результатами тесту швидкість вас не влаштовує, зв'яжіться з вашим провайдером і попросіть допомоги або вимагайте пояснень.

Стабільного вам мобільного інтернету і гарного настрою.



Автор: Олександр Бесєдін
© «MULTITEST.ME», при повному або частковому копіюванні матеріалу посилання на першоджерело обов'язкове.

Читайте також: